Akadályozzuk meg a tatabányai lakos kilakoltatását!

Június 15-én, A Város Mindenkié aktivistáival közösen, egy élőlánccal elértük, hogy egy hónappal elhalasszák egy tatabányai lakos kilakoltatását!


A küzdelem azonban itt még nem áll meg - meg kell akadályoznunk, hogy újra megpróbálják utcára tenni! A Szikra Mozgalom egyéb szervezetekkel összefogva vállalta, hogy adománygyűjtéssel segítsünk megtéríteni Erzsébet tartozásának egy részét. Van esély a megoldásra – ehhez azonban a te segítségedre is szükségünk van!A tatabányai lakosnak az elmúlt években jelentős tartozása halmozódott fel az Önkormányzat felé. Az előzmények azonban azt is egyértelművé teszik, hogy az általa lakott önkormányzati bérlakás 1997-ben történt bérbevétele óta hosszú ideig (évtizedekig) maradéktalanul eleget tett a bérleti szerződésében foglaltaknak, és bármiféle probléma vagy késedelem nélkül fizette a lakbér- és közműdíj-számláit.

A lakáskiürítés időpontját először november 14-ére tűzte ki a végrehajtó, akkor azonban a kilakoltatást – a téli kilakoltatási moratórium közelségére tekintettel – az Önkormányzat elhalasztotta. A tatabányai polgár azóta is kereste a megoldás és a hátralékrendezés lehetőségeit, ehhez azonban egészen eddig nem kapott érdemi segítséget az Önkormányzattól.


A kilakoltatással fenyegetett tatabányai nő jövedelmi és vagyoni helyzete nem teszi lehetővé, hogy lakhatását más módon biztosítsa. Kilakoltatása ahhoz vezetne, hogy utcára kerül; és vélhetően hosszú ideig, akár élete végéig hajléktalan élethelyzetbe kényszerül. Azt azonban a jelenlegi szerény jövedelme is lehetővé teszi, hogy a hátralékát nem jelentéktelen összegű törlesztőrészletekben – az aktuális lakásfenntartási kiadások megfizetése mellett – rendezze.  Erre azonban csak akkor nyílik lehetőség, ha elegendő adománnyal a tartozás egy nagyobb összegét meg tudjuk téríteni, ezáltal kompromisszumra bírva az önkormányzatot.


További információért olvasd el A Város Mindenkié blog posztjait az ügyről a Mércén itt és itt.


A felület biztonságos tranzakciót tesz lehetővé.

\

Akadályozzunk meg egy kilakoltatást!

Összeg

Fizetési mód

Kártya adatok